Kazakistan Vatandaşlık Danışmanlık Şirketi
Background

Kazakistan Vatandaşlığı

KAZAKİSTAN OTURMA İZNİ

Yabancının Kazakistan'da daimi ikamet hakkını teyit eden belge ikamet iznidir. Oturma izni almak için daimi ikamet izni almalısınız. İzin, göç hizmetinin bölge yetkililerince verilir. Kazakistan'a gelenlerin ve ikamet izni almak isteyenlerin temel şartı, geçinme yükümlülüğünün kanıtıdır.

NASIL
BAŞVURULUR

GEREKLİ
ŞARTLAR

AVANTAJLAR & DEZAVANTAJLAR

YAŞAM
ŞARTLARI

Sizi Arayalım

0 216 410 22 22
title

Kazakistan Vatandaşı Olmak mı İstiyorsunuz.

Konusunda Uzman Ekibimiz Kazakistan Vatandaşı olabilmeniz için size profesyonel hizmet sunmak için hazır. Sizi bilgilendirebilmemiz için formu doldurabilirsiniz.

Kazakistan vatandaşlığı başvurusu nasıl yapılır?

Oturma izni almak için neye ihtiyacım var?
Kazakistan Cumhuriyeti'nde bir yabancının ikamet izninin yürütülmesi, değiştirilmesi, iadesi, verilmesi, ele geçirilmesi ve tahrip edilmesine ilişkin kurallara uygun olarak, ikamet tezkeresi, pasaportun geçerlilik süresi boyunca 10 yıl boyunca verilir. Mevcut belgenin geçerliliğinin uzatılması veya Kazakistan Cumhuriyeti'nde ikamet hakkı için yeni bir belge çıkartılması için yapılan başvurular, yabancılar tarafından ikamet ettikleri yerde, içişler teşkilatlarına Kazakistan Cumhuriyeti'nden ayrılmadan en geç 1 ay önce yapılmalıdır. geçerliliğinin sona ermesi ve kayıp olması durumunda en geç üç gün içinde tekrar başvurulması gerekir. Yeni bir oturma izninin kaydedilmesi, bir yabancıyı Kazakistan'da ikamet eden statüsünü kaybetmemekle birlikte serbestçe dolaştıran belgedir.
Kazakistan Cumhuriyetinde oturma izni almak için, "sürekli ikamet etmek" kategorisinin vizesine dayanarak ülkenin topraklarında kalan yabancı vatandaşlar olabilir.
Kazakistan'da bir yabancının ikamet izni alması için, şahsen yetkili devlet organına aşağıdaki belgeleri sunmalı ve Kazakistan Cumhuriyeti'nde daimi ikamet izni almalıdır:
devlet ücreti ödemesine ilişkin belge;
3.5 x 4.5 santimetre boyutundaki bir fotoğraf;
geçerli ulusal pasaport
Kazakistan Cumhuriyeti'ndeki bir yabancının ikamet iznini doldururken, soyadı, adı, varsa patronimiği ve diğer verileri ulusal pasaportlara uygun olarak kaydedilir. Kazakistan Cumhuriyeti'ndeki bir yabancının ikamet izni on altı yaşından itibaren Kazakistan Cumhuriyeti topraklarında ikamet eden yabancılara verilirken, on altı yaşın altındaki çocukların ikamet iznine ihtiyacı yoktur.
Yukarıda belirtilen belgelerin teslimatı ve oturma iznini vermeden önce başvuranın formu doldurup teslim etmesinden itibaren vatansız kişinin sertifikası 30 takvim günüdür;
Vatansız bir kişinin kayıt sırasında devlet ücreti miktarı, devlet ücreti ödeme günü kurulan aylık hesaplanan endeks % 400'dür. Kazakistan Cumhuriyeti'ndeki bir yabancının ikamet iznini kayıtlarken, devlet ücretinin ödendiği bir gün için belirlenen MCI tutarının % 20'si olur. Devlete, Kazakistan Cumhuriyeti bankacılık kurumları tarafından ödenir ve ödeme makbuzu ve miktarı teyid eden bir belge (makbuz) çıkarır.
Oturma izni hangi durumlarda gerekmez ?
Geçerli mevzuata ve formalitelere uyulursa, bir göç hizmeti birimi daimi ikamet izni vermelidir. Bir izin ve ikamet iznini kolaylaştıracak koşullar:
Kazakistan'da bir yabancının doğuşu;
önceki Kazak yurttaşlığı;
Kazakistan'da yakın ve uzak akrabaların varlığı;
Kazakistan'da bir çocuğun doğuşu.
Oturma izni almak için özel avantajlar sağlanmamaktadır. Yukarıda belirtilen koşullar, izinlerin alınmasını kolaylaştırır, ancak Kazakistan Cumhuriyeti'ndeki bir yabancı kişinin daimi ikametgahı olduğunu belgeleyen bir kimlik belgesidir; bu nedenle, destek belgelerinin eşlik ettiği başvurularda belirtilmelidir.
Yasaklanan hastalıkların listesi
Bağımlılık.
Zihinsel bozukluklar.
Tüberküloz.
Lepra (Hansen hastalığı).
Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar (STI), sifiliz, zührevi lenfogranuloma (donovanoz), şankroiddir.
Akut bulaşıcı hastalıklar (akut solunum yolu viral enfeksiyonları ve influenza hariç).
Vizesiz giriş izni
Yabancılar, Kazakistan Cumhuriyeti vizesiyle ikamet eden geçerli yabancı pasaport veya belgeler üzerine Kazakistan Cumhuriyeti'ne girebilir veya bu ülkeden ayrılabilirler. Pek çok BDT ülkesinde vizesiz seyahat düzenlemeleri var. Uluslararası anlaşmalara dayanarak, bu devletlerin vatandaşları, kurulu listeye göre ülkelerindeki geçerli belgelerden biriyle vizesiz Kazakistan Cumhuriyeti topraklarına girebilir, gidebilir, transit geçirebilir, taşınabilir ve kalabilir.


Kazakistan vatandaşlığı için gereken şartlar nelerdir ?

Vatandaşlık, Şartlar ve Gerekli Belgeler
Kazakistan Cumhuriyeti Vatandaşlığı, karşılıklı hak ve yükümlülüklerini bütünüyle ifade eden, kişi ile devlet arasındaki istikrarlı bir siyasi ve hukuki ilişkiyi tanımlıyor, Kazakistan Cumhuriyeti'nde herkesin vatandaşlık hakkı vardır ".
Öyleyse, Cumhuriyet vatandaşlığını elde etmenin başlıca unsurlarını göz önünde tutalım. Şüphesiz, kendileri bu görevi yerine getiren birçok kişi hangi belgeleri teslim edecekleri, hangi makamlara, hangi şartlar altında, reddetme sebepleri vb. çeşitli konularla karşı karşıya kalırlar.
Başka bir devletin ya da vatansız bir kişinin vatandaşı iseniz, başvuru yaparak, aşağıdaki normlara uygun olarak Kazakistan Cumhuriyeti vatandaşlığına kabul edilebilirsiniz:
Kazakistan Cumhuriyeti "Kazakistan Cumhuriyeti Vatandaşlığı Hakkında" kanunu;
Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Vatandaşlık Komisyonu Yönetmeliği;
Kazakistan Cumhuriyeti vatandaşlığına kabul edilme konusundaki soruların tasdiklerinin (ifadeleri) iç işleri organlarının alınması, tescili ve değerlendirilmesi kuralları;
Kazakistan Cumhuriyetinin yabancı kuruluşları tarafından Kazakistan Cumhuriyeti vatandaşlığına ilişkin belgelerin kaydedilmesi ile ilgili talimatları.
Kazakistan Cumhuriyeti vatandaşlığı "Vatandaşlık Hakkında" yasasının 16. maddesine göre:
Kazakistan Cumhuriyeti topraklarında en az beş yıl sürekli ikamet eden kişiler (vatandaşlık başvurusunu gönderirken Kazakistan Cumhuriyetinde beş yıllık ikamet süresi sürekli olmalıdır);
Kazakistan Cumhuriyeti vatandaşı (en az 3 yıl yaşayan) bir vatandaşla evlenmiş kişiler;
Kazakistan Cumhuriyeti’nde daimi ikamet amacı ile gelen ve yakın akrabalarından birinin Kazakistan'da yaşayan ve Kazakistan Cumhuriyeti vatandaşı olan eski birlik cumhuriyetlerinin vatandaşları. Yakın akrabalar şunları içerir: babası, annesi, kardeşleri, kocası, karısı, çocukları, büyükanne, dedesi (Kazakistan topraklarında ikamet ettikleri süreden bağımsız olarak).
Kazakistan Cumhuriyeti vatandaşlığına kabul için basitleştirilmiş prosedür
Vatandaşlığa kabul için basitleştirilmiş (kayıt) işlemler, Kazakistan Cumhuriyeti tarafından yapılan uluslararası sözleşmelere uygun olarak yürütülür. Şu anda, basitleştirilmiş prosedür aşağıdaki şahıslar için geçerlidir:
Rusya Federasyonu vatandaşları;
Belarus Cumhuriyeti vatandaşları;
Kırgızistan Cumhuriyeti vatandaşları;
Kazakistan vatandaşı olan evli yabancı kadınlar
Basitleştirilmiş prosedür Belarus Cumhuriyeti, Kazakistan Cumhuriyeti, Kırgız Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu arasındaki 26.02.1999 tarihli "Vatandaşlığın kazanılması için basitleştirilmiş prosedür" konusundaki Anlaşmaya göre çalışır; Evlilik Uyrukluluğu Sözleşmesi 29 Ocak 1957.
Yukarıdaki ülkelerden her biri, bir başka ülkenin topraklarında daimi ikamet eden vatandaşlarına, aşağıdaki koşullardan birinde vatandaşlığın kazanılması için basitleştirilmiş bir (kayıt) prosedür vermeyi taahhüt etmiştir:
başvuranın Beyaz Rusya SSR, Kazakistan SSR, Kırgız SSR veya RSFSR vatandaşı olması ve eş zamanlı olarak eski SSCB vatandaşı olması nedeniyle, 21 Aralık 1991 tarihine kadar kazanılmış vatandaşlık ülkesinde doğmuş veya ikamet etmiş;
başvuran, yakın vatandaşlardan birinin, kazanılmış vatandaşlık ülkesinin topraklarında ikamet eden ve vatandaşı olan kişileri varsa: ebeveynlerden biri (evlatlık edinen ebeveyn), çocuk (evlat edinilmiş çocuk dahil), kız kardeşi, kardeşi, dedesi ya da büyükannesi, torunu ya da torunu.
Kazakistan Cumhuriyeti topraklarında yasal olarak ikamet eden ve Kazakistan vatandaşı ile evli olan yabancı
Basitleştirilmiş prosedür, kazanılmış vatandaşlığın devletin topraklarında ikamet etme süresine bakılmaksızın, sözü geçen devletlerin vatandaşları için bir başka devletin topraklarında kalıcı olarak ikamet etmesi için geçerlidir.
Bu amaçla, bu eyaletlerin vatandaşları, bölge içi içişleri departmanının müdürü ve eşzamanlı olarak yabancı vatandaşlığa noter tasdikli bir şekilde yazılı reddeden vatandaşlık konularında varış vizesi memurluğuna başvurarak göç polis birimlerine başvururlar.
Aşağıdaki belgeler, başvuruya eklenmelidir:
Onaylanmış formun uygulanması;
Önceki vatandaşlığın kaldırılmasına yönelik noter tasdikli bir başvuru;
3,5 x 4,5 cm boyutunda dört fotoğraf;
Şartlara uyma zorunluluğu;
Kimlik belgesinin bir nüshası ve Anlaşma'nın üye ülkelerinden birinin vatandaşlığını teyit etmek;
İlgili Devletin yetkili makamı tarafından verilen başka bir ülkenin vatandaşlığının kaldırılması veya feshine ilişkin başvurunun gerçeğini doğrulayan bir sertifika;
Doğum belgesi ve evlilik belgesinin noter tasdikli bir kopyası;
Devlet ücretinin ödenmesine veya ödemesinden muaf tutulmasına ilişkin bir belge.
Kazak asıllı evli yabancı kadın vatandaşın belgeleri listesi
Kazakistan Cumhuriyeti Vatandaşlığına Kabul Edilmek ve Kazakistan Cumhuriyeti vatandaşlığını yenilemek için Başvuruların Kabul Edilmesi, Formülasyonu ve Değerlendirilmesi (Uygulamalar) Kurallarının 5-23 inci maddesi uyarınca, basitleştirilmiş vatandaşlığın kaybedilmesi ve Kazakistan Cumhuriyeti vatandaşlığına ait tanımın yanı sıra Kazakistan Cumhuriyeti topraklarında sürekli ikamet eden yabancı bir kadın olan Evli Kadınların Uyrukluğuna Dair Sözleşme hukuki gerekçelerle ve Kazakistan vatandaşı ile evli olduğu Kazakistan Cumhuriyeti vatandaşlığına, bölgelerdeki İçişleri Bakanlığına, aynı zamanda da devletin memurluğuna gönderilen basitleştirilmiş bir şekilde başvuru yapacaktır.
Aşağıdaki belgeler, başvuruya eklenmelidir:
Önceki vatandaşlığın kaldırılmasına ilişkin başvurunun noter tasdikli bir kopyası;
Onaylanmış formun uygulanması;
3,5 x 4,5 cm boyutunda dört fotoğraf;
Şartlara uyma zorunluluğu;
Yabancı ülkenin vatandaşlığını onaylayan pasaportun bir kopyası;
Evlilik belgesinin bir kopyası;
Kazakistan Cumhuriyeti vatandaşı olan bir eşin kimlik belgesinin bir kopyası;
1 MCI tutarındaki devlet ücretinin ödenmesine ilişkin bir belge.


Kazakistan vatandaşlığının avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

Son birkaç on yılda, siyasi üyelik, örneğin, ikili ve çok vatandaşlıkların yaygınlaştırılması yoluyla daha karmaşık hale geldi. Bazı araştırmacılar, bunun sonucunda, devlet üyeliğinin bireyler için daha az alakalı olabileceğini iddia ediyor. Kırgızistan'dan işçi göçü son yıllarda hızla arttı ve ülke ekonomisini, toplumu ve siyaseti kökten etkilemektedir. Ayrıca Kırgızistan, Kazakistan ve Rusya iki yıldan daha kısa süredir ayrı siyasi birliklerdir; Bu nedenle ulusötesi uygulamalar ve tutumlar yeni değildir. Bulgularımız Rusya ve Kazakistan'daki Kırgızistan göçmenleri için vatandaşlığın esas olarak somut ve kısa vadeli faydalar açısından tanımlandığını göstermektedir. Belli belirsiz bir vatanseverlik desteğinin ötesinde bir vatandaş olmanın ne anlama geldiğini formüle etmekte güçlük çekiyorlar. Vatandaşlığa sahip olanlar, çoğunlukla Rusya'da, bunu fazla anlam ifade etmeden kolaylık sağlamak için yapıyorlar. Çoğu, kalışlarının geçici olduğunu (özellikle Kazakistan'da), diasporik organizasyonlarda veya etkinliklerde bulunmadıklarını ve hem ev hem de ev sahibi ülkelerinin siyasetinden uzaklaştığını görüyorlar.


Kazakistan'da yaşam şartları nelerdir ?

Aylık Kira [Düzenle] Şehir merkezinde daire (1 yatak odası) 97.179.49 ₸
Apartman (1 yatak odası) merkez dışında 71.011.05 ₸
Şehir Merkezinde Daire (3 yatak odası) 218,719.95 ₸
Daire (3 yatak odası) Merkez dışında 132.487.76 ₸
Şehir Merkezinde Apartman Satılık Metrekare Fiyat 386.553.85 ₸
Metrekare satılık daire, Merkez dışında 269.434,46 ₸
Maaşlar Ve Finansman
Ortalama Aylık Net Maaş (Vergi Sonu) 126.023.61 ₸
İpotek Faiz Oranı Yüzdeler İtibariyle (%), Yıllık, Sabit Faiz Oranı 17.17
Nerede Yaşamalı?
Almatı
Almatı artık başkent olmasa da, Asya'nın önde gelen finansal oyuncularından biri olmaya hâlâ çok hevesleniyor. Şehrin güneyinde gelişmekte olan finans bölgesi bu özlemleri yansıtıyor ve kent çok sayıda çok uluslu şirketin işini ve artan miktarda lüks otel zincirlerini cezbetmeye devam ediyor. Yaşam masrafları genelde Astana'dan daha düşüktür ve dağlara yakınsınız, bu şehir dışına çıkmak ve doğaya kendinizi kaptırmak için mükemmel bir bahane sunmaktadır; özellikle kayak yaparken . Öte yandan, kentteki kirlilik oldukça kötü ve sürücüler kendi kurallarına uyma eğilimi gösteriyor ve iş çıkış saat trafiği korkunç olduğu için arabayla gitmek zor olabilir.


Bir Sorunuz mu Var !

Vatandaşlık İşlemleri konusunda bize ulaşın